DELTA Fiber

Hoe DELTA met F-Secure internetklanten online veilig houdt: ‘We voelen een grote verantwoordelijkheid'

18 oktober 2024

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA doet er alles aan om klanten online veilig te houden. Productmanager Amish Khusial voelt dat als zijn verantwoordelijkheid. Al onze internetklanten voorzien we gratis van veiligheidssoftware van F-Secure. "Zij spelen het kat-en-muisspel met criminelen het best."  

"We leveren het snelste glasvezelinternet van Nederland. Maar we voelen dat onze verantwoordelijkheid als internetprovider verder reikt", zegt Amish. "Ik vind dat wie toegang tot internet faciliteert, er ook alles aan moet doen om klanten veilig te houden online. Ik denk dat onze klanten dat trouwens ook van ons verwachten. We zetten daarom graag een extra stap hierin."

Cybercriminaliteit veel geavanceerder

Online veiligheid is volgens Amish alleen maar belangrijker geworden. Dat komt door twee ontwikkelingen: internetgebruikers van nu zijn comfortabel om van alles online te doen (bankieren, winkelen, persoonlijke informatie delen) en cybercriminaliteit is veel geavanceerder geworden.” 

"Waar vroeger veel virussen in omloop waren, zijn nu andere vormen van cybercriminaliteit 'populair'. We zagen een poosje veel mining-programma’s voorbijkomen, die op de apparatuur van slachtoffers rekenkracht en netwerkcapaciteit kapen voor het heimelijk maken van nieuwe cryptomunten waar veel computerkracht voor nodig is. De meeste dreiging gaat uit van online fraude: nep-webshops, slachtoffers via een sms'je of e-mail iets laten betalen of ze (bank- en inlog-) gegevens ontfutselen." 

Veiligheidssoftware een noodzaak

Dat maakt beveiligingssoftware van groot belang. Internetklanten van DELTA voorzien we daarom - gratis - van veiligheidssoftware van F-Secure, die je op je computer, telefoon en tablet kan installeren. 

"De standaard beveiliging van besturingssystemen werkt ook goed, maar F-Secure heeft extra functionaliteiten die gebruikers ook beschermen tegen die moderne vormen van cybercriminaliteit, zoals nep-webshops, phishing en identiteitsdiefstal."

De innovatie van F-Secure 

"F-Secure gaat mee met de tijd, in hun vakgebied zijn zij het meest innovatief. Dat vind ik niet alleen, ze scoren elk jaar hoog in onafhankelijke tests. Daarom hebben we voor F-Secure gekozen als onze beveiligingspartner."

Amish zei het al: het is die bescherming tegen moderne vormen van cybercriminaliteit die zo van waarde is voor onze klanten. Enkele voorbeelden: 

  • F-Secure herkent veel nep-webshops en waarschuwt gebruikers als ze op zo’n site belanden.  
  • Bankierbeveiliging voegt een extra beveiligingslaag toe wanneer een gebruiker iets wil betalen. 
  • Alle apparaten van gebruikers, dus ook smartphone(s), zijn beveiligd tegen virussen en ransomware.  

 

"Innovatie in beveiligingssoftware is zo belangrijk omdat online veiligheid een kat-en-muisspel is met criminelen." vervolgt Amish. "In hetzelfde tempo als dat criminelen nieuwe manieren vinden om slachtoffers te maken, moeten beveiligingssoftwareproducenten manieren vinden om internetgebruikers daar goed tegen te beschermen. F-Secure doet dat het best."

Europese servers en wetgeving waarborgt privacy

"Een andere reden om voor F-Secure te kiezen, is dat al hun servers in Europa staan. Omdat beveiligingssoftware al je bestanden en online activiteiten checkt, is het heel belangrijk dat de data daarover veilig blijft en dat overheden bijvoorbeeld nooit kunnen meekijken. Europese bedrijven vertrouwen we daarin het meest. Zij zijn bovendien aan uiterst strenge Europese regels gehouden."

In samenwerking met onze klanten

"Online veiligheid is gebaat bij een goede samenwerking tussen klant en internetprovider. Wij voorzien klanten van beveiligingssoftware én we delen onze kennis over de nieuwste ontwikkelingen in cybercriminaliteit, zodat klanten zichzelf kunnen beschermen. In onze nieuwsbrief en op onze blog schrijven we veel over cybersecurity en wat klanten op dat vlak zelf kunnen doen."