DELTA

DELTA opnieuw snelste volgens nPerf

9 augustus 2024

Deel dit artikel via

WhatsApp
LinkedIn

DELTA is opnieuw uitgeroepen tot de snelste internetprovider in Nederland door nPerf. Dat is een toonaangevende internationale organisatie die wereldwijd internetprestaties test.

Snelste op download en upload

Elke dag voert nPerf duizenden tests uit om de kwaliteit van internetdiensten te meten. In de periode van 1 juli 2023 tot 30 juni 2024 zijn er meer dan 401.930 tests gedaan door klanten van DELTA, KPN, Odido en Ziggo. Uit deze tests blijkt dat de klanten van DELTA de hoogste down- en uploadsnelheden bereiken.

“Deze prestigieuze erkenning is een prachtig compliment”, zegt CCO Ludolf Rasterhoff van DELTA. “Dit bevestigt dat de inspanningen van onze medewerkers om het snelste internet te leveren succesvol zijn. We blijven ons onverminderd inzetten om onze klanten de hoogste snelheden te garanderen en onze positie als marktleider op het gebied van internetsnelheid te versterken.”

Snelste reactietijd

nPerf kijkt bij hun tests naar verschillende factoren zoals de download- en uploadsnelheid, maar ook de latency. Latency is de tijd die het internet nodig heeft om te reageren; hoe lager de latency, hoe sneller het internet. DELTA scoort met een gemiddelde latency van 14,86 milliseconde het beste van alle vier de providers.

DELTA maakt gebruik van de nieuwste generatie glasvezeltechniek, ook wel XGS-PON genoemd. Met dit netwerk kunnen consumenten genieten van snelheden tot 8 Gbps, wat zorgt voor een uitzonderlijke internetervaring.

Ook snelste in andere tests

Vorig jaar scoorde DELTA ook al de hoogste snelheden en kortste reactietijd in het jaarlijkse rapport van nPerf. Eerder dit jaar kwam DELTA regionaal met de hoogste score uit de test in een onderzoek van het Duitse Umlaut.